Ви відкрили ресторан, який, здається, процвітає. У вас є хороший потік клієнтів, які приходять на обідню перерву, але ви могли б мати ще більше.

Може бути важко знайти відповідного для роботи. Щоб допомогти вам збільшити кількість клієнтів, за рахунок смачних гарячих супів, ось посібник з вибору найкращих парових котлів для вашої комерційної кухні. Детальніше тут.

Типи парових котлів Техпром

Перш ніж визначитися з функціями та розмірами, найкраще ознайомитись з типами варіантів парових чайників. Ми розглянемо прямопарові, автономні, перекидні та стаціонарні котли.

Пряма пара

У всіх котлах пара потрапляє в сорочку і конденсується на стінці. Пар, що конденсується, передає тепло всьому чайнику, а потім конденсується назад у воду.

Джерело пари різне для кожного чайника. У разі котлів із прямою парою він надходить від зовнішнього котла. Це робить дизайн простим, але вам доведеться трохи попрацювати над ним.

Його, мабуть, доведеться продувати кілька разів на день, щоб не утворювався конденсат на головному паропроводі.

Автономний котел

Ці котли мають закриту парову систему. Сорочка заповнюється водою, а пара створюється за допомогою електричного або газового котла, що знаходиться в корпусі на підставці для чайника.

Ця конструкція робить їх трохи складнішими, ніж чайники з прямою парою, і робить їх трохи дорожчими при покупці. Варто відзначити, що завдяки такому дизайну вони підходять для різних кухонь, тому що можуть адаптуватися як до електричної, так і до газової сантехніки.

Догляд також простіше. Все, що потрібно, це трохи провітрити та наповнити його, щоб він продовжував працювати.

Нахил

Парова чайники, що нахиляються, полегшують наливання їжі з них. Вони бувають різних форм, розмірів та стилів кріплення. Здебільшого вони працюють із колесом.

Деякі моделі виконують ручну роботу за рахунок нахилу за допомогою електродвигуна. Якщо ви боїтеся розсипати їжу по всьому приміщенню, не турбуйтесь. Всі моделі мають виступ, який спрямовує їжу туди, куди вам потрібно.

Стаціонарний

Стаціонарні парові котли, як випливає з назви. Стаціонарний. Вони взагалі не нахиляються, а натомість використовують тангенціальний клапан, розташований на дні чайника.

Стаціонарні чайники майже завжди бувають великими моделями. Це хороший варіант, якщо у ресторані багато відвідувачів, і вам потрібно одночасно подати 200 порцій їжі.

Обсяг та розмір котла

Знову ж таки, парові чайники бувають різних форм і розмірів. Ваш вибір покупки сильно залежатиме від двох речей. Перший — це кількість їжі, яку вам потрібно приготувати, а другий — як часто вам потрібно її використовувати.

Якщо єдине, для чого ви збираєтеся використати його, це подавати суп дня, так, вам потрібно буде готувати багато партій, але ви, ймовірно, можете зробити це без використання великого чайника.

Ви можете заощадити багато грошей і зберегти свіжість супу, приготувавши кілька менших порцій.

Газ чи електрика?

Вибираючи газову або електричну, подумайте, наскільки вона потрібна для пересування по кухні. Газові парові котли зазвичай більше за розміром і готують багато їжі, але вони не дуже мобільні. Електричні парові чайники зазвичай менше, але у вас буде більше вибору, де їх поставити або зберігати.

Крім мобільності, вам також необхідно враховувати, як часто ви збираєтеся його використовувати і наскільки ваш вибір вплине на витрати енергії на вашій кухні.

Ваші елементи керування котлом

При виборі чайника потрібно вирішити, як ви хочете ним керувати. Більшість з них оснащені таймером, термостатом, запобіжним клапаном та обмежувачем тиску. Проте, деякі виробники змінюють ситуацію, переходячи на електронне управління.

Ці елементи управління включають параметри програмування для приготування їжі, охолодження, обмеження тиску і температури.

Спеціальні можливості парових котлів

Парові чайники мають безліч спеціальних функцій, які вам не потрібні власними силами, але вони хороші. У деяких є додаткові сполуки з водою, тому холодна вода може потрапити до куртки після того, як їжа буде готова.

Звучить як непотрібна функція, але вона запускає процес приготування їжі в холодильнику. Це дозволить вашому ресторану відповідати стандартам температури їжі.

Деякі чайники мають мірне маркування збоку, щоб ви завжди знали, скільки інгредієнтів потрібно додати.

Як вибрати найкращий паровий чайник для вашої комерційної кухні?

Якщо ви плануєте готувати супи, бульйони чи соуси у своєму ресторані, вам знадобиться паровий чайник. Існує безліч різних моделей, що відрізняються за формою, обсягом та функціями. Однак, якщо ви скористаєтеся цим посібником з покупки, ви обов’язково знайдете найкращий варіант для своєї комерційної кухні.