Спідниці завжди займали одне з перших місць в гардеробі жінок і грають важливу роль в створенні елегантного і стильного образу. Вони здатні не тільки підкреслити жіночність і індивідуальність, але і адаптуватися до різних стилістичних тенденцій і життєвих ситуацій.

Різновиди жіночих спідниць по довжині 

Літні спідниці обирають з різних факторів: форми тіла, стильових переваг і ситуації, в якій її слід носити. Існують основні типи спідниць по довжині і формі, а також їх фасон. 

Довгі спідниці бувають різними, кожна довжина підходить для конкретного випадку або типу фігури. Основними видами спідниць по довжині є:

  1. Міні. Довжина цього виробу вище коліна. Підходить, частіше за все, для жінок та дівчат зі стрункими ногами. Коротка спідниця ідеально підійде дівчатам невисокого зросту, оскільки візуально подовжує ноги.
  2. Міді. Спідниця має довжину від коліна до середини ікри і вважається універсальним та практичним варіантом. Вони приховують проблемні ділянки живота і стегон, тому особливо підходять для форм “яблуко” і “прямокутник”. Вона підходить дівчатам різного зросту, але жінкам невисокого зросту краще носити міді з взуттям на підборах.
  3. Максі. Це довгі спідниці, які будуть гарно виглядати на всіх типах фігур, особливо добре приховують повні стегна і ноги. Особливо добре підходять спідниці максі високим дівчатам, але їх можуть носити і невисокі жінки, вибравши спідницю із завищеною талією.
  4. Асиметрія. Такі спідниці відрізняються довжиною спереду і ззаду або з боків. Асиметричність додасть аутфіту оригінальності, а також динамічності.

З якого матеріалу краще вибрати спідницю?

До тканини для пошиття спідниць слід поставитися відповідально і обирати найякісніший, гігієнічний, гігроскопічний, натуральний матеріал. Особливо, якщо це стосується саме класичних спідниць, які частіше одягають на роботу чи офіційні заходи. 

Найчастіше такі вироби шиються з матеріалів в поєднанні з натуральними матеріалами, але найкраще вибрати такий варіант:

  • Костюмна тканина. Вона міцна, зносостійка і добре зберігає свою бажану форму. Такі тканини тонкі, еластичні, дуже пружні і майже не мнуться, бо мають комбінований склад.  
  • Синтетичні і сумішеві тканини. Вони щільні і добре тримають форму. Особливо актуальні для класичного фасону спідниць зі злегка завужені низом.
  • Щільний льон або денім. Ідеально підходить для пошиття весняних або літніх спідниць. Тканина добре зберігає насичений колір і практично не вигорає від променів.

На додаток до перерахованих матеріалів ви можете обирати спідницю з габардину, тафти або бавовни, а також щільного трикотажу.