У кожному музичному гурті має бути синтезатор. Сучасні моделі здебільшого працюють, відтворюючи семпли. Йдеться про музичні фрагменти, які зіграні на різних інструментах і записані раніше. У комплексі вони створюють структуру композиції. Тривалість і характер звуку залежать від того, як довго і з якою силою ви тиснете ту чи іншу клавішу.

На синтезатор ціна буває різною. Показник залежить від набору функцій, бренду, габаритів та низки інших чинників. Але є один цікавий факт, і він про те, що навіть найпростіші і найбюджетніші моделі синтезаторів, що надходять у продаж сьогодні, є набагато ефективнішими у порівнянні з першими моделями. 

Головні переваги

Цінність синтезатора в тому, що його можна запрограмувати так, що він замінить не лише музичний гурт, але й, якщо треба, оркестр. На ньому відтворюються:

  • бас;
  • ударні;
  • духові;
  • гітари тощо.

Багато музичних колективів, що мали величезну популярність у минулому, працювали дуетами, не долучаючи зайвих учасників. Таке було можливим саме завдяки наявності синтезатора. Наприклад, до складу культового британського дуету з 1980-х років Soft Cell входили вокаліст Марк Алмонд і клавішник Девід Болл. Останній відповідав за музичне оформлення концертів, і в його володінні був синтезатор.

Варто зазначити, що ці інструменти здатні не лише відтворювати звуки, які були запрограмовані раніше. Його господарі не обмежені в можливостях показати на сцені власну майстерність і виконувати віртуозні клавішні партії.

Цікаві пропозиції

В сучасному музичному магазині ви можете знайти різні моделі синтезаторів. Найпопулярнішими серед них, звичайно, є ті, що відтворюють семпли. Їх із легкістю та із задоволенням опановують навіть дорослі люди, які ніколи не займалися музикою. З іншого боку, їхні технічні можливості використовують і професіонали, адже з записом певної послідовності семплів можна працювати багато разів, як на концертах, так і в студії. Інструментам притаманні:

  • багата кількість тембрів;
  • «відключення правої або лівої руки»;
  • реверберація та інші ефекти;
  • метроном;
  • автоаккомпанемент тощо.

Мають попит й дитячі синтезатори. Вони недорого коштують, облаштовані у такий спосіб, що навіть маленька дитина в змозі відтворити свої улюблені мелодії. З метою зручності на таких моделях встановлюють мініатюрні або середньорозмірні клавіші. З іншого боку, поліфонія, різноманітні ефекти роблять навіть дитячий синтезатор функціональним інструментом. Їх можна використовувати на дружніх вечірках або на виступах, принаймні, на тих, що мають аматорський характер.

Але є рішення і для справжніх професіоналів. Для тих, хто прагне урізноманітнити власний стиль, пропонуються аналогові синтезатори осцилографи. Такі моделі використовуються в різних стилях. Саме за допомогою аналогових синтезаторів створюють треки для сучасних дискотек, музику до кіно або реклами, яскраві відрізки у поп- або рок-композиціях.

Джерело: 8nota.com.ua