Електричні мопеди – це екологічно чистий та дуже дешевий транспорт. Володіння скутером відкриває цілий світ можливостей для людей, які не можуть дозволити собі автомобіль. Надійний електричний скутер – це інвестиція, тому ви повинні зробити все можливе, аби продовжити його термін служби. Усвідомлення того, як працюють електромопеди та як їх обслуговувати, гарантує, що транспортний засіб буде працювати належним чином. Це може створити суттєві зміни в довгостроковій перспективі та заощадити вам багато грошей.

Складники електромопеда

У своїй основній формі електромопеди мають подібні частини до механічних скутерів, з однією відмінністю – це електрика. Якщо ви хочете навчитися виконувати технічне обслуговування та вчасно помічати проблеми, важливо знати значення кожного компонента:

  • Гальма. Необхідні для безпеки дорожнього руху. Вони дозволяють зменшити швидкість мопеду та зупинити його в екстреній ситуації. Подібно до гальм автомобіля, електричний скутер становить загрозу безпеці, якщо він не має допоміжної гальмівної системи. Багато скутерів мають два комплекти гальм для забезпечення повної безпеки. У той час як електричні гальма легше обслуговувати, механічні гальма забезпечують більшу міцність. Виробники зазвичай поєднують їх, щоб створити потужний, але надійний скутер.
  • Акумулятори. Оскільки автомобілю для роботи потрібен бензин, електричному скутеру потрібні батареї для живлення двигуна, освітлення та інших електричних компонентів.
  • Ємність батареї. Визначає, скільки триватиме кожне заряджання, та чи може акумулятор забезпечити енергією двигуни більшої потужності.
  • Шини. Забезпечують зчеплення з дорогою для екстреного гальмування. Вони також необхідні для потужного руху мопеду. Подібно до того, як зпущене колесо ускладнить їзду на велосипеді чи автомобілі, справність скутера залежить від міцного комплекту шин.
  • Мотор. У той час як батарея забезпечує живлення двигуна, останній забезпечує рух транспорту. Потужні двигуни зазвичай використовуються в продуктивних скутерах, оскільки вони можуть запропонувати вищу швидкість, але часто споживають більше енергії.
  • Рама. Підтримує кожен компонент електромопеду, тож якщо він будь-яким чином пошкодиться, це відчує кермо, дека, колеса та електричні компоненти.

Тип скутера, який найкраще підійде вам, залежить від того, як саме ви хочете його використовувати. В будь-якому випадку високоякісний скутер прослужить роками за умови постійного нагляду за ним та увагою до роботи всіх його частин.