Історія японської кухні є дуже багатою. Вона наповнена цікавими фактами, про які має знати кожен. Доставка суші в Вінниці – гарний привід насолодитися смаком екзотичної страви та поділитися з друзями своїми відкриттями.

Чи було вам відомо, що рис для суші колись вважали сміттям? Так-так! Були часи, коли японці дуже полюбляли Нарезуші. Цей різновид суші складався зі старої риби та ферментованого рису. Тривале бродіння надавало рибі характерного присмаку, разом з тим, захищаючи її від розмноження шкідливих мікроорганізмів. Коли ферментація завершувалась, рибу можна було споживати. Рис же викидали. Згодом такі суші стали заправляти рисовим оцтом, а ще пізніше – рибу почали їсти разом із рисом.

Споживати суші не просто, особливо коли замовляєш їх не часто чи взагалі пробуєш перший раз. Палички можуть стати тим ще випробуванням, проте вони зовсім не обов’язкові до використання. Японці їдять паличками лише деякі види суші, наприклад, нігірізусі, щоб не зіпсувати їх ідеальну структуру. Інші ж – цілком можна споживати руками, головне – щоб було зручно. Єдине чого не варто робити – їсти цю їжу з використанням виделки.

Ще декілька незвичайних фактів

Щоб здобути звання майстра суші саме в Японії, варто докласти чимало зусиль та витратити безліч часу. Це не дасть гарантії позитивного результату, а в деяких випадках донедавна його здобути взагалі було не реально.

Жінкам не дозволялося готувати суші. Вважалося, що макіяж або, наприклад, масло для волосся можуть вплинути на смак чи запах страви. Через ці переконання представниці прекрасної половини людства не готували суші в закладах Японії. Зараз же їх навчають разом із чоловіками.

Суші – дуже корисна страва. Вона збагачена речовинами, які вкрай необхідні для організму. Жирних кислот є дуже багато в рибі і морепродуктах, що активно використовуються для приготування. Окрім того, дана страва містить багато білка та дуже мало жиру, що є цінним для збалансованого харчування.

Суші є корисними не лише через рибу, що є у їх складі. Користь приносять і водорості норі. Вони використовуються в багатьох видах суші та містять вітаміни групи А і С, а також – багато йоду. Не зашкодить і споживання імбиру та васабі.

Шукаєте смачні та корисні роли і суші? Замовляйте їх у професіоналів. Пронто Піца Вінниця – секрет смачної та корисної їжі – тільки найсвіжіші інгредієнти, лише якісні страви! Порадуйте себе чимось особливим, замовивши їжу в компанії з гарною репутацією.