На сьогоднішній день доступний широкий асортимент батутів: від сімейних для дому до професійних для залів. Перш за все, стрибки коригують фігуру, стабілізують серцево-судинну систему, а також Ви отримаєте море задоволення та емоцій.

Крім того, вони підходять для розвитку вестибулярного апарату та для того, щоб підвищити витривалість. Тому обрання батуту буде для Вас вигідною та корисною покупкою.

Які різновиди батутів?

Каркасні батути від виробника залежать саме від конструкції та їх особливостей. Тому слід відрізняти їх типи, наприклад:

  • Вуличні. Більш за все обираються такий вид батуту, тому що вони відрізняються від інших своїм великим розміром полотна, які розраховані для стрибків або одного, або декількох людей. Задля безпеки така модель може мати захисні сітки, а також металеві сходи, щоб піднятися.
  • Спортивні. Цей вид може витримувати максимальні навантаження, тому характерна особливість полягає у підвищенні експлуатації, довговічності та міцності. На таких батутах можна виконувати акробатичні трюки та вправи.
  • Кімнатні. Так як дана модель буде знаходитись у приміщенні, тому вони мають спеціальні пружинні блоки, що обмежуватимуть висоту Вашого стрибка, щоб не вдаритися головою об стелю.

Як правильно обрати батут?

Перш ніж купувати батут, необхідно акцентувати увагу на максимальне навантаження. Зазвичай стандартні розраховані до 120 кг, але якщо говорити про професійні – там можна до 150 кг. Також не потрібно забувати, що різноманітні моделі батутів повинні мати захисну сітку по колу, щоб забезпечити безпеку. Звертайте увагу на пружини, які мають бути покриті м’якими матеріалами, а звукоізоляційний килимок – важливий елемент для дому. Добре, якщо є драбина, яка дозволяє легко та безпечно піднятися на батут.

Тож перед покупкою продумайте такі особливості як:

  1. Вирішити, де Ви хочете поставити батут. Бо існують різні моделі та їх призначення: як для дому, так і вуличні.
  2. Подивіться, які ніжки має обладнання, тому що ця деталь гарантує Вам стійкість та безпечність.
  3. Основа батуту повинна бути виготовлена з міцного та еластичного матеріалу, а шви – якісні.
  4. Робота трампліна залежить від кількості пружин, зазвичай 36-110 одиниць. Також пам’ятайте, що чим довші пружини, тим вище буде Ваш стрибок.
  5. Акцентуйте увагу на рамі, бо вона має бути виготовлена зі сталі високої якості. Якщо Ви вирішите поставити на вулиці, то краще обирайте гальванізовані каркаси, бо так можна захистити від різних погодних умов.