Якісні металеві протипожежні двері – необхідна річ. Місце їх встановлення регламентується законодавчо, тоді як процес виробництва детально прописаний ДСТУ. Металеві протипожежні двері незамінні у місцях громадського користування.

Причому може йтися про об’єкти будь-якого цільового призначення: торгово-розважальні центри, заклади громадського харчування, освітні та медичні організації обов’язково повинні оснащуватися цим елементом протипожежної безпеки. Втім, як і усі промислові об’єкти без виключень. Вибір конкретної моделі залежить від кількості людей, що одночасно перебувають у приміщенні, а також від специфіки об’єкта (є місця з підвищеним ризиком загоряння).

Ми розповімо, на що звернути увагу під час вибору протипожежних дверей з металу в Україні. А купить їх на замовлення безпосередньо від виробника можна за допомогою компанії Cortez.

Двері металеві протипожежні ДСТУ: основні вимоги

Наявність якісних протипожежних металевих дверей дозволяє:

  • ізолювати місце займання вогнища;
  • захистити майно та людей від теплового випромінювання;
  • запобігти поширенню газоподібних продуктів горіння, які дуже токсичні.

Всі ці властивості зберігаються протягом певного періоду часу. Насамперед, вивчаючи сертифікат якості двері металевої протипожежної, необхідно звернути увагу саме на цей показник. Модель із позначкою EI30 буде ефективна протягом півгодини, а двері EI60 протримаються цілу годину. Зазвичай чим більше людей на об’єкті, тим довше повинна зберігатися цілісність дверей, щоб дати всім можливість залишити приміщення.

Також зверніть увагу на якість фурнітури. Її вогнестійкість має відповідати полотну.

Купити металеві протипожежні двері від виробника Cortez в Україні

Найлегше перевірити сертифікат якості можна на виробництві. Наприклад, компанія Cortez завжди готова надати документацію на металеві протипожежні двері для ознайомлення, легко переконатись, що продукція відповідає вимогам ДСТУ. У каталозі можна знайти моделі, розраховані на 30, 60 та 90 хвилин. Є засклені та глухі моделі на одну або дві стулки. Також є додаткові опції, наприклад, система Антипаніка. Оскільки ціна від виробника, ви зможете придбати металеві протипожежні двері на найвигідніших умовах.