Вибір якісного волосся для нарощування — це запорука його тривалого носіння, довговічності із збереженням гідного зовнішнього вигляду. Найчастіші проблеми, з якими стикаються майстри-початківці — купівля синтетичних, комбінованих зрізів, а також волосся з «перекрути». Перші не підлягають укладанню, завивці або вирівнюванню, другі — плутаються навіть при самому дбайливому та ретельному догляді. Широкий вибір якісного волосся для нарощування представлений в салоні-магазині Zirkova: https://zirkova.com.ua/ua/.

Відмінності натурального та штучного волосся для нарощування

Перше враження про зріз волосся для нарощування можна зробити при візуальному огляді та визначенні на дотик. Недороге штучне волосся відрізняється яскравим, вираженим синтетичним блиском, волосинки в зрізі лежать одна до одної. Варто відзначити, що натуральне волосся менш слухняне, залежно від категорії зрізу допускається наявність невеликої кількості січення. Натуральне волосся темних і русявих відтінків має незначний блиск, на освітлених він може бути відсутнім.

Якщо ви купуєте волосся для нарощування у фізичному магазині, акуратно перетріть пасмо пальцями. У штучних зрізах чується легке шарудіння та скрип. При стисканні волоски деякий час зберігають деформовану форму і тільки потім набувають первозданного вигляду.

Найчастіше штучними зрізами імітують «слов’янку», оскільки даний тип волосся є найдорожчим. По можливості попросіть продавця підпалити пару волосин. Натуральні волоски при горінні створюють мерехтливе полум’я і запах паленого пір’я, штучні — плавляться або тліють, мають неприємний запах пластику.

«Перекрути» у зрізах волосся для нарощування

Знижують якість натурального волосся перекрути — окремі волоски, кутикула яких розташовується протилежно до основної маси зрізу. Найчастіше вони утворюються у зрізах, які були сформовані шляхом збору. Таке волосся дуже плутається навіть при ретельному професійному догляді. Для визначення волосся для нарощування з перекрутами проведіть пальцями крізь пасма, якщо волоски інтенсивно чіпляються один за одного, найімовірніше зріз низькоякісний і плутатиметься. При покупці волосся для нарощування звертайте увагу на спеціалізацію магазину та ціну зрізу. Надмірно низька ціна обіцяє таку ж якість.