Модна краватка обов’язково має відповідати основним класичним параметрам, завдяки яким вдасться досягти гармонії під час створення ділового образу. Найчастіше чоловічу краватку обирають такої довжини, щоб вона досягала пряжки ременя, але в жодному разі не закривала її: краватка може заходити за пряжку максимум на 1 см. При цьому неформальні варіанти передбачають використання й більш коротких краваток. Наприклад, тим, хто дотримується канонів стилю «casual», запропоновані тонкі моделі.

Враховуючи великий асортимент різноманітних краваток на сайті інтернет-магазину Гофін, можна підібрати стильні рішення на будь-який сезон:

  1. Для теплої пори року чоловіки обирають легкі костюми, а значить, під них відмінно підходять аксесуари з шовку або бавовни світліших, пастельних відтінків.
  2. Для холодних сезонів обирають краватки із натуральної вовни, щільного шовку та інших теплих матеріалів.

Незалежно від погодних умов, діє одне важливе правило: тон краватки обов’язково повинен бути темнішим за тон сорочки. Наприклад, під білу сорочку можна підібрати будь-який аксесуар – і за кольором, і за орнаментом. Головне, щоб краватка ідеально поєднувалась з тоном піджака.

Особливості краваток із малюнком

З метою розбавити діловий стиль чоловіки обирають оригінальні краватки з різними орнаментами чи різноманітними малюнками. Для класичного стилю допустиме застосування смужок, кліток, дрібних геометричних фігур.

Щоб такі аксесуари виглядали гармонійно з сорочкою та піджаком, потрібно пам’ятати про певні важливі правила:

  • В одному образі мають бути схожі візерунки – наприклад, клітини різних розмірів, відтінків кольору.
  • Тон візерунка на краватці повинен добре поєднуватися з тоном сорочки або всього костюма в цілому.
  • Необхідно пам’ятати про стандартне правило 2:1 – один із елементів образу обов’язково має бути однотонним, без будь-яких малюнків.
  • Масштаб візерунка на краватці повинен відрізнятись від масштабу візерунка на сорочці, піджаку, щоб такі малюнки не зливались в єдину пляму.

На сьогоднішній день серед найпопулярніших візерунків вважається саме горох різних розмірів. Наприклад, дрібний горох завжди виглядає більш стримано, елегантно, втім, як і решта дрібних візерунків. Тому такі аксесуари відносяться до універсальних та відмінно поєднуються з різними костюмами. Що стосується великого гороху, цей малюнок підійде для стильного образу худорлявих та високих чоловіків. Тому при виборі малюнків на краватці потрібно також враховувати й статуру чоловіка.