Твердопаливна система опалення – відмінний варіант, якщо ви хочете гарантувати тепло в будинку. Очевидно, однією з найважливіших елементів є система відведення газоподібних продуктів горіння. Сьогодні цю роль виконують димарі з нержавійки.

Звичайно, кладка з вогнетривкої цегли теж функціональна, але її довше робити та обійдеться вона дорожче. Через особливості внутрішньої поверхні, цегляні димоходи забиваються швидше.

Однак і димарі з нержавіючої сталі не захищені від нашарування сажі на всі сто відсотків. Хоча внутрішня поверхня труби зі сталі гладка, при неправильній експлуатації обладнання вам доведеться чистити димохід із нержавіючої сталі двічі за опалювальний сезон.

Ми розповімо, як не треба топити піч, а купити комплектуючі для газовідведення можна через інтернет-магазин Tepline: https://tepline.com.ua/ua/.

Як не треба топити, щоб димарі з нержавіючої сталі не забивалися

Отже, головних проблем, що викликають прискорене засмічення сажею димаря всього три. Але уникнути їх може бути непросто. Мова йде про:

  • сирі дрова;
  • сильно закритий зольник, що провокує не горіння, а тління палива;
  • поєднанні цих двох факторів.

Зверніть увагу, що досвідчені пічники, які правильно користуються обладнанням, не потребуватимуть чищення димохода з нержавіючої сталі навіть через 10 місяців регулярної експлуатації.

Тому:

  • ніколи не використовуйте сирі дрова;
  • прогрівайте димар зі сталі перед розпалюванням у топці;
  • наповнюйте топку трохи більше, ніж наполовину;
  • стежте, щоб дрова саме горіли, а не тліли (крім ситуації з котлами тривалого горіння, там все саме під тління і заточено).

Якщо дотримуватися цих простих правил, проблеми з чищенням димоходів з нержавійки обходитимуть вас стороною. Але це не означає, що періодично не доведеться робити ревізію, адже спалах сажі в трубі – серйозна проблема.

Купити димоходи з нержавіючої сталі Tepline в інтернет-магазині

Також попередити проблеми з надмірним осадом сажі можна, якщо спочатку підібрати ідеально підходящий димар з нержавіючої сталі відповідної марки з утепленням. Купити подібні товари можна через інтернет-магазин «Теплайн». Ціна вас порадує, адже йдеться про співпрацю з виробником. І димоходи з нержавійки пропонуються різні, легко підібрати підходящий для вашого обладнання варіант.